2011 m. kovo 9 d., trečiadienis

Xala

Šį receptą nusižiūrėjau viename bloge. Ilgai negalvojus, pasiraitojau rankoves ir kibau į darbus:)
Pasakysiu trumpai -  labai gaila, kad per kompiuterį neina jums įdėti šio kūrinio kvapo. Jis nuostabus!


Produktai:

3 kiaušiniai
475 g. miltų
1 pakelis sausų mielių (7 g)
60 ml. šilto vandens
85 g. medaus
55 g. alyvuogių aliejaus
1 a.š. druskos

Eiga: puoduke sumaišyti 30 g. miltų, mieles ir vandenį ir pastatyti šiltai, kad pakiltų. Į kitą dubenį įmušti 3 kiaušinius, įpilti aliejų, medų (pašildyti, kad būtų skystas), druską ir viską paplakti. Į šią masę supilti pakilusias mieles, išmaišyti ir ant viršaus išsijoti likusius miltus. Viską išmaišyti, paskui rankom minkyti 5 min., padaryti kamuoliuką, uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai 2 val. Pakilusią tešlą padalinti į 6 dalis, jei limpa tešla, pabarstyti miltais ir supinti pynę. Vėl uždengti ir statyti šiltai, kad pakiltų 2-3 val. (aš pynę dėjau į kepimo formą, išklota kepimo popieriumi ir stačiau į įkaitintą orkaitę 50 laipsnių apie 1,5 val.). Pakilusią pynę aptepti kiaušinio-pieno plakiniu ir kepti įkaitintoje 170 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
Ištraukus, aš dar apglosčiau šlapiom rankom ir uždengiau, kad atvėstų.

Pasakiškai minkšta, kvepianti, tiesiog labai skani


Recepto šaltinis: sroves blogas

2 komentarai:

  1. Smagu, kad nenusivylei, tik galvoju, kad gal geriau reikėtų nedėti į orkaitę, o išlaukti tų 2-3 valandų, nes tos mielės kiekvienam receptui turi suvaidinti savo vaidmenį, bet gal taip dar geriau, juk to skonio dabar nepalyginsim, šiaip aš nesu kokia patyrus kepėja, pati tik bandau kepinėti, bet labai smagus tas procesas, tie žaidimai su mielėmis, kiekvieną kartą gaunas vis kitaip.Rožytė nuo manęs, už pasitikėjimą!Ir skanių, smagių kepinukų!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu Srove uz rozyte, uz recepta ir apskritai uz tavo idejas. Kita karta bandysiu naturaliu budu kildinti ir paziuresiu skirtuma, tada parasysiu

    AtsakytiPanaikinti