2011 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Glazūruota vištiena

Už šį receptą dėkoju  AJ-receptai. Vištiena gavosi labai minkšta, plutelė saldžiai traški. Tiesiog tobulas derinys su šviežių daržovių salotomis.


Produktai:

4 vnt. vištienos ketvirčių
2 v.š. kambario temperatūros sviesto
5 česnako skiltelės
druska, pipirai

3 v.š. apelsinų sulčių
1 v.š. lydyto šilto sviesto
1 v.š. cukraus
1 v.š. garstyčių

Eiga: Vištienos ketvirčius perpjauti pusiau, atskiriant blauzdeles. Česnaką išspausti į dubenį, sudėti 2 v.š. sviesto, druską, pipirus, viską sutrinti ir gerai įtrinti vištieną. Sudėti į kepimo skardą ir leisti marinuotis 1-2 val.
Cukrų išmaišyti su tirpintu 1 v.š. sviestu, sudėti garstyčias, įpilti apelsinų sulčių. Šia glazūra aptepti vištieną ir kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. Likusią glazūrą naudoti aptepimui kepimo eigoje.

Skanaus



Recepto šaltinis: AJ receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą