2011 m. kovo 28 d., pirmadienis

Jogurtiniai - braškiniai & mėlynių - bananų ledai

Kai šaldytuvo kameroj dar "pūpso" daug indelių su šaldytomis trintomis uogomis, o ne už kalnų ir vasara, galvoje pradeda kirbėti planas kaip panaudoti šias uogas. Geresnio rezultato tikriausiai ir nerastum, kaip tik pasigaminti ledų:)


Produktai:

Jogurtiniai - braškiniai (10 vnt)

240 ml atšildytų trintų braškių su cukrumi
240 ml braškių jogurto

Eiga: viską sutrinti su blenderiu iki vientisos masės. Supilstyti į indelius (aš naudojau vienkartines taureles 40cl ), įkišti po pagaliuką ir dėti į kamerą 4-5 val.

Mėlynių - bananų (7 vnt)

240 ml atšildytų trintų mėlynių su cukrumi
1 bananas

Eiga: viską sutrinti su blenderiu iki vientisos masės (jei masė gavosi labai tiršta, įpilti šiek tiek jums patinkančių sulčių). Supilstyti į indelius. Įkišti po pagaliuką ir dėti į kamerą 4-5 val.

Skanaus



P.s. taip pat galima daryti iš šaldytų ar šviežių uogų, kokias turite šaldytuve. Viską sutrinti su blenderiu, įdėti pagal skonį cukraus. Prieš patiekiant, atsargiai pamirkykite ledų indelį karštame vandenyje, kad atšoktų indelis ir tuoj pat patiekite.


2 komentarai:

  1. Super, duper:)Labai senai esu gaminusi ledus, bet šaldiklyje dar daug indelių šaldytų braškių, aptrintų su cukrumi, balandį jau atšilti turėtų, reiks naikinti, nors aš ir teikiu pirmenybę obuoliniams tokiems ledams, bet neatsisakyčiau ir braškinių, niamm...:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai va va, kadangi dar daug yra tokiu atsargu, tai ir galvoji ka daryti. Man labai patiko melynes su bananais:)

    AtsakytiPanaikinti