Produktai:
(Mano puodelis 250 ml)
1 puodelis kietesnio fermentinio sūrio
1 puodelis kefyro
2 puodeliai miltų
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. sodos
1 a.š. cukraus
5 dešrelės
Eiga: Sūrį sutarkuoti burokine tarka. Sodą įpilti į kefyrą ir išmaišyti. Visus produktus, išskyrus dešreles, sudėti į dubenį ir gerai išminkyti tešlą. Darbo stalą pabarstyti miltais ir iš tešlos suformuoti 10 blynelių.
Dešreles sutarkuoti burokine tarka, dėti į tešlos vidurį ir formuoti pyragėlius. Juos apvolioti šiek tiek miltuose, kad sūris nekibtų prie keptuvės.
Įkaitinti keptuvę su aliejumi ir dėti pyragėlius. Kepti ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
Pyragėlius nedėti šalia vienas kito, nes jie pučiasi ir kepti uždengus dangčiu.
Valgyti šiltus.
Skanaus
Recepto šaltinis: sroves blogspot
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą