2011 m. kovo 20 d., sekmadienis

Burokėlių sriuba

Rūgštoka, aštri sriuba. Visas akcentas susideda iš burokėlių.


Produktai:


250 g. mėsos (kumpis, mentė, sprandinė)
500 g. marinuotų  burokėlių  obuolių sultyse
3 vidutinio dydžio bulvės
2-3 skiltelės česnako
druska, pipirai

Eiga: Išvirti mėsą pasūdytame vandenyje. Ją išimti ir supjaustyti mažais kvadratukais. Į gautą sultinį (apie 1,300 ltr.) sudėti kvadratukais pjaustytas bulves. Burokėliuose esančias sultis nupilti į atskirą puodelį. Burokėlius, mėsą sudėti į sultinį ir viską virti ant silpnos ugnies. Jei jums patinka rūgščiai (kaip man), tada   supilkite visas burokėlių sultis, jei ne - tada tik dalį. Jei kartais gavosi per rūgšti, įdėkite šiek tiek cukraus.
Virkite sriubą, kol bulvės suminkštės. Pagardinkite druska (jei reikia) ir pipirais. Išvirus, išspauskite česnakus.
Prieš patiekiant pagardinkite grietine.

Skanaus

P.s. Burokėlių sriubų variacijų yra labai daug ir kiekviena namų šeimininkė verda pagal savo skonį. Mūsų šeimai patinka būtent tokia sriuba, kurioje jaučiasi  rūgštumas ir aštrumas viename, ir naudojame savos gamybos marinuotus burokėlius su "kambliukais". Jų skonis rūgštesnis, nei pirktinių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą