2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Kiauliena su šparaginėmis pupelėmis


Produktai:

250 g. ryžių
450 g. kiaulienos nugarinės (aš naudojau sprandinę)
200 g. šaldytų šparaginių pupelių
1 raudona paprika
1 v.š. ryžių acto
2 v.š. sojos padažo
1 a.š. cukraus
3 v.š. vandens
1 a.š. aitriųjų paprikų
aliejus

Eiga: Ryžius išvirti pagal pakuotės nuorodą. Šparagines pupeles sudėti į verdantį vandenį ir pavirti apie 3 min., nusausinti virtuviniu rankšluosčiu. Pupeles perpjauti pusiau. Papriką supjaustyti juostelėmis. Kiaulieną taip pat supjaustyti plonomis juostelėmis. Įkaitinti keptuvę, įpilti šiek tiek aliejaus ir ant stiprios ugnies pakepti kiaulieną, apibarsčius aitriąja paprika. Kepti apie 4 min. ir perdėti į lėkštę. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus ir sudėti paprikas su pupelėmis, pakepti ant stiprios ugnies apie 2-3 min. Dubenėlyje sumaišyti cukrų, ryžių actą bei sojos padažą. Ant kepamų daržovių sudėti kiaulieną, užpilti paruoštą užpilą bei 3 v.š. vandens ir viską patroškinti 2 min.

Skanaus

P.s. šiame recepte visai nenaudojama druska ir man jos netrūko, nes nelabai mėgstu sūriai. Jei norite šiek tiek sūrumo, kepant kiaulieną pagardinkite druska.


Recepto šaltinis: Iki savaitėlė žurnalas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą