2011 m. kovo 27 d., sekmadienis

Naminis sūris


Nieko nėra skaniau nei sūrio gabaliukas su šaukšteliu medaus

Produktai:

3 ltr. pieno
1,5 v.š. druskos
0,5 - 1 a.š. citrinos rūgšties
1 a.š. kmynų

Eiga: Kmynus užpilti karštu vandeniu ir palaikius 5 min., nukošti. Pieną supilti į puodą, statyti ant ugnies vis pamaišant virti. Sudėti druską, kmynus. Kai pradės kilti pienas suberti citrinos rūgštį ir maišyti. Virti, kol susidarys gelsvos pasukos (aš viriau pora minučių). Kiaurasamtį iškloti marle ir supilti varškę. Leisti nuvarvėti pasukoms, dėti ant lentelės sūrį, ant viršaus uždėti apie 1 kg. svorio. Palaikyti apie 1 val. Nuimti marlę, perdėti į lėkštę ir į šaldytuvą porai valandų.

Skanaus


P.s. paslėgtą sūrį laikiau apie valandą. Kitą kartą palaikysiu kokias 30 min, kad būtų dar minkštesnis.Iš šio kiekio gavosi sūris - 360 g.

4 komentarai:

  1. jau pas ulę nužiūrėtas sūris laukia eilės, bet man atrodo toks pat ir pas tave, nu tikrai eisiu ir gaminsiu artimiausiom dienom!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano truputį kitoks, nededu nei kiaušinių, nei grietinės. pasibandyk abu ir atrasi savo skonį

    AtsakytiPanaikinti
  3. o pienas naminis, ar ir "krautuvinis" tinka?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Geriau būtų iš naminio (aš taip darau), bet ir parduotuvinis tinka riebesnis.

    AtsakytiPanaikinti