2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Moliūgų cukatai



Produktai:

4 kg nuvalyto moliūgo
800 g. cukraus
1 citrinos sultys
0,5 a.š. cinamono

cukraus pudra

Eiga: nuvalyti moliūgą, supjaustyti stambesniais kubeliais, užpilti cukrumi ir laikyti per naktį. Sekančią rytą nupilti susidariusį sirupą, jį užvirti, supilti citrinos sultis, įberti cinamono ir pavirti apie 5 min. Karštu sirupu užpilti moliūgų gabalėlius. Vakare, moliūgus su sirupu užvirti ir ant silpnos ugnies pavirti apie 5-7 min, kad neištežtu. Nupilti sirupą. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir suberti moliūgo gabalėlius. Dėti į įkaitintą 60 laipsnių orkaitę, dureles šiek tiek turi būti praviros, kad išgaruotų drėgmė. Džiovinti apie 3-4 val. Sekančią dieną apibarstyti cukraus pudra. Laikyti sandariame inde.
Skanaus

P.s. labai skanu ir vienus valgyti, bet tinka ir visokiems kepiniams. Reikia kubelius pjaustyti kuo stambesnius, nes mano buvo per siaurai supjaustyti, dėl to labai išdžiuvo. Reiktų  pjaustyti  apie pusės nykščio dydžio gabaliukais. Aš džiovinau vaisių džiovintuve apie 3 val., tai manau orkaitėje bus ilgiau, galima ir ant radiatoriaus džiovinti tik procesas užtruks ilgiau. Cukatai bus sulipę, bet užbarsčius cukraus pudros, jie atlips.


P.s.s. O sirupą galima panaudoti su obuolių sultimis. Lygiomis dalimis sumaišyti moliūgų sirupą su obuolių sultimis, įpjaustyti keletą griežinėlių citrinos ir gerai atšaldyti šaldytuve. Jei bus per saldu, galima daugiau įpilti sulčių.
Skanaus

26 komentarai:

  1. Būtų nerealu paragauti :) nes gaminti tikrai neišeis - nei moliūgo turiu, nei kantrybės tiek :]]

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kantrybė su metais išsiugdoma:) o ypač išugdo maži pagalbininkai:))
    Kai turėsi moliūgo būtinai pasigamink:) o paragavimui galiu atsiųsti šiek tiek, nes pati juos naudoju kalėdiniam keksui. Parašyk man savo adresą į e-mailą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skani idėja. Bandysiu ieškoti kantrybės gaminant juos Kalėdoms :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vilma - tikrai bandyk, galiu šiek tiek kantrybės paskolinti:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Keila, o dziuovinant tuos gabaliukus orkaiteje, orkaite reikia ikaitinti iki 60 laipsniu ir isjungti, ar visa ta dziovinimo laika (3-4 val.) ji turi buti ijungta ir palaikyti 60 laipsniu karsti? dekui. Po truputi einu prie darbo :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vilma - tikiuosi nepavėlavau su atsakymu. Taip, visada turi veikti orkaitė 60 laipsnių. |Parašyk kaip gavosi

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ne, nepavėlavai :) Dar vis mirksta sirupe, bet jau keliauju traukti. Nuliudinai siek tiek, tikejausi, kad neturi ji veikti 3-4 val., nes pasiruosiau nedideli kieki pirmajam pabandymui, o dabar tiek laiko prireiks :) ka darysi, bandau...:) informuosiu kas gavosi :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Vilma, jie gi kitaip neišdžius jei orkaite nebus įjungta. Nebent pas jus yra šildomos grindys ar karšti radiatoriai, tai galima taip pažaisti, aišku tai užtruks ilgai, bet išdžius. Aš džiovinau džiovintuve. Reikėjo didesnį kiekį darytis, nes tikrai gaila orkaitės. Man cukatai labai pasiteisino, nes juos dedu į kalėdinį pyragą

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na, kiek turiu, su tiek ir teks jau suktis :) Tiesa, nezinojau kokio dydzio gabaleliais pjaustyti (nesupratau ka reiskia 4x4? mm?), tai supjausciau mazdaug puses nykscio dydzio. Kolkas atrodo lyg ir viskas ok, tik gal per trumpai mirkiau tame mirkale iki apvyrimo. Na, ryt jau bus matyt rezultatas. Vistiek idomi ideja, Keila ;) Gal kitakart jau ir tobulai iseis :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Indre - nieko negavau. dar karta parašyk

    AtsakytiPanaikinti
  11. O jums cukatos gavosi kietos? Džiovinti bandau ilgiau nei 6val, o jie kaip šlapi, taip šlapi :D ar čia tiesiog kažko nesuprantu? :D

    AtsakytiPanaikinti
  12. Agne - cukatos gavosi tokios šiek tiek tąsios viduje. O jūs buvot pradarę orkaitę? Aš rašiau, kad dariau ir džiovintuve ir orkaitėje, tai man viskas gavosi, tik po orkaitės aš dar iki kitos dienos palaikiau prie radiatoriaus, o žinau, kad ir Vilmai gavosi, o ji, man atrodo, žymiai mažiau kaitino.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ačiū, visgi pavyko :) dureles orkaitės buvome pradarę, bet vis tiek kažkur nepataikėm, nes džiovinom laaaaaabai ilgai :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Smagu, kad pavyko. Gal per dideliai gabaliukais supjaustėt? Net nežinau, ką patart sekančiam kartui.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki,
    o jus kai dziovinat dziovykleje, tai patiesiat popieriu ar ne? :)

    Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  16. Thank you very much for seeing 밤알바 information.
    Thank you very much for seeing 밤알바 information.

    AtsakytiPanaikinti
  17. 훌륭한 웹 사이트입니다 .. 디자인이 아주 좋아 보입니다 .. 계속 그렇게 작업하세요! 먹튀검증

    AtsakytiPanaikinti
  18. Very good blog post.Much thanks again. Cool. 먹튀

    AtsakytiPanaikinti
  19. Great post i must say and thanks for the information. Education is definitely a sticky subject. However, is still among the leading topics of our time. I appreciate your post and look forward to more 먹튀검증

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks one more time. Its very pitty that i am not writing blog anymore at this moment. I have small bakery so you can see my works on facebook Mili saldumynai

      Panaikinti
  20. Hi! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and new initiatives in the same niche. Blog gave us useful information to work. You have done an amazing job! 안전놀이터

    AtsakytiPanaikinti
  21. ❤ I favor the idea, such a good deal 토토

    AtsakytiPanaikinti
  22. Nice information, valuable and excellent design, as share good stuff with good ideas and concepts, lots of great information and inspiration, both of which I need, thanks to offer such a helpful information here 먹튀폴리스

    AtsakytiPanaikinti