2011 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

Pyragas su migdolų plutele

Labai skanus pyragas su karamelizuota migdolų plutele. Tikiuosi jums patiks


Produktai:


Tešlai:

400 g. miltų
1 a.š. sausų mielių (arba 30 g. šviežių)
70 g. cukraus
250 ml šilto pieno
70 g sviesto ar margarino
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Įdarui:

1 kg obuolių
1 citrinos sultys
50 g. cukraus
200 ml vandens
100 g. rome mirkytų razinų

Plutelei:

100 g. sviesto
150 g. cukraus
2 v.š. pieno
60 g. migdolų plokštelių

Eiga: Mieles sumaišyti su 1 a.š. cukraus, 2 v.š. miltais ir  50 ml šiltu pienu, uždengti ir šiltai palaikyti apie 15 min. Išsijoti likusius miltus, vidury padaryti duobute ir supilti pakilusias mieles, šiek tiek užberti miltais. Likusį pieną pašildyti, ištirpinti sviestą/margariną, juos sumaišyti tarpusavyje, įberti cukraus, druskos, įmušti kiaušinį, viską išmaišyti ir supilti ant miltų. Išminkyti tešlą. Jei tešla lips prie rankų, įberti šiek tiek miltų. Tešlą uždengti ir laikyti šiltai apie 1,5 - 2 val., kad pakiltų dvigubai.
Kol tešla kyla, nulupti obuolius, išimti sėklas ir supjaustyti apskritais griežinėliais. Citrinų sultis sumaišyti su 50 g. cukraus, užpilti 200 ml vandens ir virti apie 10-15 min, turi sumažėti kiekis ir skystis gautis sirupo tirštumo. Sirupui ataušus suberti išmirkytas razinas.
Sviestą plutelei išlydyti puode, suberti cukrų ir migdolus, įpilti pieno ir viską išmaišyti.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Iškočioti puse tešlos, įkloti į skardą, kad būtų pakilę tešlos šonai apie 2-3 cm. Ant tešlos sudėlioti obuolius, užpilti cukraus sirupo, iškočioti antrą lakštą ir uždėti ant viršaus. Tešlos sluoksnius sulipdyti vieną su kitu, viršų subadyti šakute. Migdolų masę tolygiai užtepti ant viršaus ir dar 15 min pakildinti.
Kepti 170-180 laipsnių apie 25-30 min.
Skanaus


P.s. man miltų trūko, tai įdėjau gerą saują dar. Svarbu, kad sirupo nebūtų per daug, nes kitaip pyragas bus per šlapias.

Recepto šaltinis: Kepimo paslaptys nr. 5

6 komentarai:

  1. Atrodo tai nesvietiškai skaniai!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu kokį čia skanėstą atnešei!mmmm.....

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai mėgstu tokio tipo pyragus. Šitą mielai kada išbandyčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Reda - sakai nesvietiškai? :))) Bet ir jis buvo nesvietinškai skanus.

    Srove - nu tik nereikia :) pati kokį pyragą įdėjus pas save esi:))) tris kartus lindau į tavo blogą "paveizėti" į jį. Tikrai bus kepamas

    Renata - išbandžius nepasigailėsi :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kas man paskolintų keletą dienų laiko?? Visas gruodis jau taip suplanuotas, o tiek šiemet pagaminti nespėjau, kad turbūt jau niekad savo "must bake" sąrašo galo nepasieksiu...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man visada taip prieš šventes būna:) laiko labai labai trūksta pagaminti viskam, ką sumasčius esu

    AtsakytiPanaikinti