2011 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

Bulvių suflė

Kai nusibosta paprasta bulvių košė, ją galima pakeisti bulvių suflė.


Produktai:

500 g. virtų bulvių be lupenų
2 v.š. grietinės
3 kiaušiniai
50 g. tarkuoto fermentinio sūrio
30 g. minkšto sviesto
druskos, pipirų

Eiga:  virtas bulves pertrinti per sietelį. Į bulvių masę įdėti sviestą, grietinę, druską, pipirus, tarkuotą sūrį. Išmaišyti. Atskirti trynius nuo baltymų. Trynius sudėti į bulvių masę ir išmaišyti. Baltymus išplakti iki  lengvai standžių putų, bet neperplakti, nes bus sunku įmaišyti į bulvių masę. Išplaktus baltymus palengva įmaišyti į masę. Jei bulvių košė gavosi per kieta, įpilti šiek tiek pieno. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi arba ištepti riebalais, sukrėsti bulvių masę, padaryti bangas ir kepti 200 laipsnių apie 35 - 40 min. 
Skanaus

P.s. jei kepsite mažesniuose indeliuose, tai atitinkamai kepimo laikas sutrumpės. Taip iškeptą bulvių suflė/vyniotinį lengva supjaustyti riekutėmis ir patiekti. Jei liko suflė, tai galima supjausčius riekelėmis pakepti ant sviesto. 

Recepto šaltinis: beatos virtuve


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą