2011 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Trapūs sausainiai

Be galo skanūs, trapūs, tinkantys su pieno stikline. Dėkinga draugei Vaivai už šį receptą.




Produktai:

4 kiaušinių tryniai
6 v.š. cukraus
2 v.š. grietinės
200 g. sviesto
500 g. miltų

Eiga: Sviestą išlydyti. Trynius, cukrų, grietinę ir sviestą išsukti. Sudėti miltus ir užminkyti tešlą. Apdengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 1 val. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Tešlą dėti į mėsmalę su sausainių formele ir formuoti sausainius. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min., kol įgaus auksinę spalvą.

Skanaus

P.s. kadangi neturėjau tokio kiekio sviesto, tai dalį pakeičiau margarinu. Kepiau: el. orkaitėje, 3 pakopa, kaitinimas viršus-apačia, 200 laipsnių, 20 min. Iš šio kiekio gavosi dvi kepimo skardos, kurios priklauso prie orkaitės.


8 komentarai:

  1. Prasom prasom... kada laukti sausainiu? :)labai paprasti ir skanus sausainukai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Och, šie sausainukai iškart priminė vaikystę, tai turbūt vieninteliai sausainiai, kuriuos kepdavo mano mama, o aš su džiaugsmu žiūrėdavau, kai pro mėsmalę lysdavo ilgi, gal net dviejų sprindžių, sausainiai:) Būdavo labai smagu valgyti:D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vaiva - ačiū ačiū:)Žinok iki Vilniaus toli vežti ir pagunda bus juos suvalgyti net nepasiekus Kauno:)

    Reda - tikriausiai daugelio vaikų šie sausainiai prisiminimas iš vaikystės. Man tai močiutė juos kepdavo ir buvo patys skaniausi sausainiai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ka tik issikepiau- nebegaliu kokie skanus!!!! Mano taip pat mociute kepdavo, labai juos megau. Pirkdavau parduotuveje, bet neaisku kada jie kepti budavo, o ir apskrudusiu sunku gauti- visi standartines auksines spalvos, tad issikepiau tokio rudumo koki megstu( nesudegintus, zinoma :D). Labai labai aciu uz recepta. Pirma kart-pabandymui- kepiau is vienos normos, bet sekanti karta kepsiu bent jau is trigubos! Aciuuuuu!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sausainių dar nekepiau, bet tikiu, kad bus skanūs ir iškepsiu tikrai, nes labai tiksliai viskas nurodyta:).
    Atskiras AČIŪ už kepimo sąlygų nurodymą, tai labai svarbu pradedančioms kepėjėlėms:).

    AtsakytiPanaikinti