2011 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Lietuviškas kaimiškas triušienos žlėgtainis

Skanus tiek šaltas, tiek karštas




Produktai:

1,200 kg triušienos (be kaulų)
2 dideli svogūnai
50 g. sviesto
430 g. vištų kepenėlių
100 g. parūkytų kiaulienos lašinių
1/2 citrinos sulčių
4 skiltelės česnako
200 g. šaltai rūkytos šoninės
druska, pipirai

Eiga: atskirti triušieną nuo kaulų. Virtuvės kombainu susmulkinti triušiena, kad matytųsi atskiri mėsos gabalėliai. Svogūnus susmulkinti ir pakepinti ant sviesto. Lašinius bei kepenėles supjaustyti mažais kvadratėliais. Viską sudėti į dubenį, apšlakstyti citrinos sultimis, išspausti česnakus, pagardinti druska, pipirais, viską išmaišyti, uždengti ir dėti nakčiai į šaldytuvą.
Kepimo indą (aš naudojau keksinę) iškloti šoninės juostelėmis. Sudėti triušienos masę ir uždengti šoninės juostelėmis. Jeigu indas su dangčiu, tai uždėti jį, jei neturite - uždengti folija. Kepti 150 laipsnių orkaitėje 1 h 30 min. Nuimti foliją arba atidengti dangtį, padidinti temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepti dar apie 10-15 min., kol šoninė apskrus. Ištraukus, atsargiai išpilti susidariusį skystį ir paslėgti 2-3 val.

Skanaus

P.s. šaltą valgyti skanu su krienais arba garstyčiomis. Prie karšto padariau dar grybų padažą. Aš naudojau karšto rūkymo šoninę. Kepiau el. orkaitėj, 1 pakopa, infraterminis kaitinimas, 150 laipsnių - 1h30min., nuėmus foliją, 180 laipsnių - 10 min.

Recepto šaltinis: L. Samėno virtuvės knyga


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą