2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Mielinė bulka su varške ir cinamonu

Minkšta, kvepianti, labai tinkanti su pieno stikline.




Produktai:

Tešlai:

380 g. miltų
60 g. sviesto arba margarino
200 g. šilto pieno
7 g. sausų mielių
žiupsnelis druskos
4 v.š. cukraus (galima ir mažiau)

Įdarui:

120 g. varškės
cukraus
cinamono

Aptepimui:

kiaušinio trynys, šlakelis pieno, cukraus pabarstukai

Eiga: Margariną arba sviestą išlydyti, pašildyti šiek tiek pieną. Iš visų produktų skirtų tešlai, užminkyti elastingą tešlą, uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai, kad pakiltų apie 1 val. (Aš tešlą kildinau duonkepėje). Jei tešla limpa, įdėti truputį miltų. Tešlą padalinti į 3 dalis ir iškočioti stačiakampius. Du stačiakampius apibarstyti cukrumi bei cinamonu ir susukti į volelius. Varškę pertrinti su šaukštu cukrumi, uždėti ant trečio stačiakampio virvele ir susukti volelį. Iš šių trijų volelių supinti kasą ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Uždengti rankšluosčiu ir dar pakildinti 40 min. Įkaitinti orkaitę. Tešlą aptepti trynio-pieno plakiniu, bei apibarstyti cukraus pabarstukais. Kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min.

Skanaus


P.s. miltų man užteko, tešla nelipo prie rankų ir maloniai kočiojosi ant darbastalio. Kepiau el. orkaitėje, 3 pakopa, 170 laipsnių, f-ja: viršus-apačia-oras, 35 min. Niekaip nėjo sulaukti, kada atvės bulka, nes kvapas kuteno nosį:) ir nieko nelaukdama atsilaužiau gabalėlį. Puri, minkšta, tiesiog skani.

2 komentarai: