2011 m. gegužės 7 d., šeštadienis

Bulvių - sūrio, kumpio pyragas

Labai labai skanus ir labai sotus. Tinkantis pusryčiams arba vakarienei.




Produktai:

Tešlai:

150 g. miltų
100 g. varškės
100 g. sviesto
žiupsnelis druskos

Įdarui:

500 g. bulvių ( 4 didelės bulvės)
5 v.š. pieno
30 g. sviesto
200 g. fermentinio sūrio
200 g. karšto rūkymo kumpio
100 g. miltų
4 kiaušiniai
druska,pipirai, petražolės, krapai

Aptepimui:

1 kiaušinis

Eiga: Į dubenį sudėti tešlai skirtus miltus, druską, varškę, pertrintą per sietelį ir sviestą, sutarkuotą burokine tarka. Viską išmaišyti (neminkyti) ir rankom suspausti į vieną gabalą. Stalą patepti aliejumi, iškočioti tešlą, perlenkti, vėl iškočioti, vėl perlenkti, uždengti ir padėti į šaldytuvą 20 min.
Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nupilti vandenį ir karštas sugrūsti. Pašildyti pieną su sviestu, įpilti į bulves ir dar kartą viską išmaišyti. Sūrį sutarkuoti burokine tarka, kumpį supjaustyti mažais kvardratėliais. 4 kiaušinius išplakti, sudėti sūrį, miltus, kumpį, pundelį smulkintų krapų, petražolių, pagardinti druska, pipirais. Įmaišyti bulvių masę.
Darbo stalą ir kočėlą patepti aliejumi ir iškočioti 2/3 tešlos. Kepimo skardą (24 cm) iškloti tešla, pakeliant kraštus 3 cm. Tešlą subadyti šakute. Sudėti ant viršaus įdarą. Iškočioti likusią tešlą ir užkloti įdarą. Pyrago šonus užlenkti ir apspausti šakute. Pyrago viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti 180 laipsnių, 50 min. Po 30 min. kepimo, pyragą uždengti folija ir kepti toliau.
Patiekti karštą. Tinka su grietine arba majonezo-pomidorų padažo-česnako granulių padažu.
Skanaus




P.s. tešla norėjo lipti prie stalo, bet patepus aliejumi, ji gerai kočiojosi iki plonumo. Kepiau el. orkaitėje,  180 laipsnių, 50 min. 1 pakopa, f-ja: viršus-apačia-oras. Po 30 min. kepimo, pyragą uždengiau folija ir kepiau toliau.

Recepto šaltinis: žurnalas Diana Nr. 3

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą