Produktai:
Tešlai:
150 g. miltų
100 g. varškės
100 g. sviesto
žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 g. bulvių ( 4 didelės bulvės)
5 v.š. pieno
30 g. sviesto
200 g. fermentinio sūrio
200 g. karšto rūkymo kumpio
100 g. miltų
4 kiaušiniai
druska,pipirai, petražolės, krapai
Aptepimui:
1 kiaušinis
Eiga: Į dubenį sudėti tešlai skirtus miltus, druską, varškę, pertrintą per sietelį ir sviestą, sutarkuotą burokine tarka. Viską išmaišyti (neminkyti) ir rankom suspausti į vieną gabalą. Stalą patepti aliejumi, iškočioti tešlą, perlenkti, vėl iškočioti, vėl perlenkti, uždengti ir padėti į šaldytuvą 20 min.
Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nupilti vandenį ir karštas sugrūsti. Pašildyti pieną su sviestu, įpilti į bulves ir dar kartą viską išmaišyti. Sūrį sutarkuoti burokine tarka, kumpį supjaustyti mažais kvardratėliais. 4 kiaušinius išplakti, sudėti sūrį, miltus, kumpį, pundelį smulkintų krapų, petražolių, pagardinti druska, pipirais. Įmaišyti bulvių masę.
Darbo stalą ir kočėlą patepti aliejumi ir iškočioti 2/3 tešlos. Kepimo skardą (24 cm) iškloti tešla, pakeliant kraštus 3 cm. Tešlą subadyti šakute. Sudėti ant viršaus įdarą. Iškočioti likusią tešlą ir užkloti įdarą. Pyrago šonus užlenkti ir apspausti šakute. Pyrago viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti 180 laipsnių, 50 min. Po 30 min. kepimo, pyragą uždengti folija ir kepti toliau.
Patiekti karštą. Tinka su grietine arba majonezo-pomidorų padažo-česnako granulių padažu.
Skanaus
P.s. tešla norėjo lipti prie stalo, bet patepus aliejumi, ji gerai kočiojosi iki plonumo. Kepiau el. orkaitėje, 180 laipsnių, 50 min. 1 pakopa, f-ja: viršus-apačia-oras. Po 30 min. kepimo, pyragą uždengiau folija ir kepiau toliau.
Recepto šaltinis: žurnalas Diana Nr. 3
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą