2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Pagerintas batonas

Mūsų šeimos labai mėgiamas pusryčių batonas:) Labai purus ir minkštas


Produktai:

375 g. miltų
1 a.š. sausų mielių
6 g. druskos
8 g. cukraus
60 g. ištirpinto sviesto
200 g. šilto vandens

Kiaušinio trynys, pieno šlakelis

Eiga: 125 g. miltų išmaišyti su šiltu vandeniu bei mielėmis ir pastatyti šiltai uždengus 30 min. Vėliau į paruoštą masę įmaišyti druską, cukrų, sviestą ir po truputį įmaišyti likusius miltus. Tešlą minkyti, kol nebelips prie rankų. Tešlą kildinti 2 val., kol padvigubės. (Aš maišau ir kildinu tešlą duonkepėje).
Tešlą padalinti į 3 dalis. (Jei tešla gausis lipni, pasibarstyti šiek tiek miltų ant darbo stalo, tik ne per daug, kad tešla nebūtų kieta). Kiekvieną dalį iškočioti į stačiakampį ir susukti voleliu. Gautus volelius supinti į kasą, galus suspaudžiant ir užlenkiant į apačią. Pynę dėti ant kepimo popieriaus ir į kepimo skardą. (Aš dedu į pailgą kekso formą). Dar kartą pakildinti uždengus apie 1 val.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kiaušinio trynį išplakti su šlakeliu pieno ir aptepti pynę. Kepti apie 30 min. Po 10-15 min.kepimo, pynę apdengti kepimo popieriumi. Iškepusią apglostyti šlapiom rankom ir uždengti rankšluosciu, kol atvės.
Skanaus
P.s. Aš kepu el. orkaitėj 170 laipsnių 35 min., f-ja apačia, viršus, vėjelis; 3 pakopa. Atvėsusią laikau įsuktą į maisto plėvelę.


Recepto šaltinis: SM

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą