Produktai:
1 didelė raudona paprika
700 g. šviežių pomidorų (apie 6-7 vnt.)
1 raudonas svogūnas
3 česnako skiltelės
480 g. pomidorų savo sultyse be odelių (grynojo produkto svorio)
50 g. sviesto
400 ml sultinio
druska, pipirai
Sumuštiniai:
Skrudinta balta duona
česnakas
virtas kiaušinis
skrudinta paprika
svogūno laiškai
alyvuogių aliejus
Eiga: Šviežius pomidorus įpjauti kryžmai ir užpilti verdančiu vandeniu. Palaikyti 20 sekundžių ir užpilti šaltu vandeniu, palaikyti 5 min, kol atšoks odelė. Pomidorus perpjauti į 4 dalis, pašalinti sėklas. Susmulkinti pomidorus kvadratukais (aš naudojau su sėklytėm). Papriką nuplauti, dėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir į el. orkaitę 220 laipsnių, kol odelė pajuoduos arba paskrudinti virš dujinės viryklės. Apdegusią papriką įdėti į šaltą vandenį kelioms sekundėm, kad odelė atšoktų. Nuimti odelę, išimti sėklas. Dalį paprikos pasilikti sumuštiniams, o kitą supjaustyti kvadratukais. Svogūną ir česnakus susmulkinti. Įkaitinti puodą su sviestu ir sudėti visas pjaustytas daržoves. Kaitinti, kol svogūnas suminkštės. Sudėti pomidorus savo sultyse su skysčiu, bei supilti sultinį. Pavirti 10 min. ant lėtos ugnies. Nukėlus nuo ugnies, sutrinti blenderiu, bei paskaninti druska ir pipirais.
Sumuštiniams: baltą duoną paskrudinti, įtrinti česnaku, uždėti riekelę virto kiaušinio, skrudintos paprikos, apibarstyti svogūno laiškais bei apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Skanaus
P.s. Sutrynus blenderiu, sriubą aš pagardinau tik pipirais, druskos nedėjau, nes pakako nuo sultinio ir plius pakako rūgštumo nuo pomidorų. Jei sriuba gaunasi per skysta, galima įpilti truputį krakmolo, išmaišyto šaltame vandenyje. Man gavosi tirštumas pats tas.
Dar karta pasakysiu : be galo skani sriuba
Recepto šaltinis: L. Samėno virtuvės knyga
Kaip gražiai atrodo, eina sau, bet kada reikia viską išbandyti:)
AtsakytiPanaikintiZinok ne tik graziai atrodo, bet ir lb skanu. Isbandyk, isbandyk:)
AtsakytiPanaikintiAš ir naudoju su sėklytėm, netrukdo man pomidorų sėklos, skonio negadina. Tarp kitko tikrai skani sriubytė. :)
AtsakytiPanaikinti