2011 m. kovo 29 d., antradienis

Panna cotta su juodųjų serbentų želė

Pirmas sluoksnis rūgštus, antras - saldus. Puikus derinys!

Produktai: (6 indeliams)

250 ml juodųjų serbentų sirupo
250 ml vandens
20 g. želatinos (Dr. Oetker)
250 g. grietinėlės 35-36 %
250 g. pieno
100 g. cukraus

Eiga: Sirupą sumaišyti su vandeniu, statyti ant ugnies ir užvirti. Užvirus, nuimti nuo ugnies, supilti 10 g. želatinos  ir gerai išmaišyti, kol želatinos granulės ištirps. Perkošti per sietelį, atvėsinti ir supilstyti į puodelius. Statyti į šaldytuvą, kad sustingtų. Pieną sumaišyti su grietinėle ir cukrumi, statyti ant ugnies ir kaitinti iki virimo, bet neužvirti. Nukelti nuo ugnies, sudėti likusią želatiną, maišyti, kol ištirps, perkošti per sietelį, atvėsinti ir supilti ant sustingusios želė. Statyti į šaldytuvą, kad sustingtų.

Skanaus


P.s. jei neturite sirupo, galima naudoti, bet kokią želė. Paruošti pagal instrukciją ir supilstyti į indelius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą