2011 m. balandžio 4 d., pirmadienis

Štrudelis su obuoliais



Produktai:

Tešlai:
300 g. miltų
150 ml pieno
1 kiaušinis
2,5 v.š. aliejaus
druska

Įdarui:
800 g. obuolių
1 citrina
30 g. kepintų migdolų drožlių
1 sauja razinų
100 g. cukraus
0,5 a.š. cinamono
30 g. džiuvėsėlių
50 g. sviesto

Eiga: Pieną šiek tiek pašildyti. Visus tešlai skirtus produktus (miltus, kiaušinį, pieną, druską, aliejų visą) sudėti į indą ir plakti mikseriu keletą minučių. Jeigu masė limpa prie rankų, pabarstyti šiek tiek miltų ant tešlos, paminkyti ir padaryti rutulėlį. Gilesnę lėkštę patepti aliejumi, įdėti tešlą, aptepti viršų aliejumi, uždengti maistine plėvele ir palikti tešlą 2 val. kambario temperatūroje.
Obuolius perpjauti į 4 keturias dalis, nulupti ir supjaustyti griežinėliais, užpilti citrinos sultimis. Pakepinti migdolus ir sudėti į obuolius. Išmirkytas razinas taip pat sudėti į obuolius, bei cinamoną, cukrų ir gerai viską išmaišyti.
Ant darbo stalo pakloti virtuvinį rankšluostį (tik be pūkų), pabarstyti truputį miltų. Uždėti tešlą, ją šiek tiek pabarstyti miltais ir švelniai pakočioti. Paskui rankomis tempti ją į šonus, kol tešla pasidarys permatoma. (Galima ir mėtyti tešlą, taip tampant, bet gerai išsitampo ir pakišant rankas po tešla ir atsargiai tempiant). Tešlos kampus nupjauti. Ištirpinti sviestą ir aptepti tešlos visus 4 šonus. Džiuvėsėlius pabarstyti ant tešlos, paliekant kampus (kokius 3-4cm) laisvus. Paskleisti obuolius. Tešlos mažuosius šonus užlenkti ant obuolius. Pakelti rankšluosčio kraštus ir leisti tešlai vyniotis, vis pakeliant rankšluostį. Su rankšluosčiu tešlą pernešti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir nuritinti ją į skardą. Aptepti likusiu sviestu. Kepti 180 laipsnių 30-40 min., kol gražiai paruduos.
Ataušus, apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus


P.s. šį receptą turėjau labai seniai. Net neprisimenu iš kur jį buvau nusirašius ir tik dabar pabandžiau iškepti. Pradiniame recepte buvo parašyta, kad miltų dėti 250 g. Aš tiek ir įdėjau, bet tešla gavosi labai skysta, tai dar pridėjau 50 g. (kaip ir recepte parašiau), ir dar mikseriu paplakiau. Tada gal kokį 1 v.š. miltų užbarsčiau ant viršaus ir padariau rutuliuką. Kai tešla pastovėjo 2 val. ji pasidarė labai elastinga, maloniai tampėsi. Aš šią tešlą tiesiog įsimylėjau:)
Štrudelis gavosi labai skanus. Iš orkaitės sklindantis keptų obuolių, cinamono kvapas tiesiog prirakino mane prie laikrodžio, kada gi pagaliau jis iškeps:)
Kepiau el. orkaitėj 3 pakopa, f-ja: kepimas viršus - apačia -oras, 180 laipsnių, 30 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą