2011 m. balandžio 7 d., ketvirtadienis

Naminė Nutella



Produktai:

400 g. skrudintų lazdyno riešutų
200 g. cukraus pudros
80 g. kakavos
5 v.š. aliejaus

Eiga: Lazdyno riešutus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėti į orkaitę, kad paskrustų (200 laipsnių apie 15-20 min.). Išėmus, riešutus sudėti ant rankšluosčio, uždengti ir rankom trinti riešutus, kad nusivalytų odelės. Nuvalytus riešutus sudėti į kombainą, kur su peiliukais arba naudotis blenderiu ir susmulkinti riešutus. Smulkinti tol, kol iš jų pasidarys sviestinė masė (jei blogai malasi, įdėti pora šaukštų aliejaus). Vėliau sudėti cukraus pudrą, kakavą ir aliejų ir vėl plakti iki vientisos masės. Supilti į indą, atvėsinti kambario temperatūroje ir dėti į šaldytuvą. Laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.

Skanaus


P.s. labai saldus, labai skanus kremas, svarbiausia, kad naminis. Konsistenciją reguliuotis geriausiai aliejumi ir cukraus pudra. Jei masė per tiršta, įpilkit dar aliejaus, jei per skysta - cukraus pudros. Man nesusimalė iki labai vientisos masės, jaučiasi maži grūdeliai, bet dar kartą pasikartosiu, svarbiausia, kad naminis. Ir kitą kartą malsiu vien tik blenderiu, laikas nuo laiko atvėsindama, kad blenderis nesudegtų.
Iš šio kiekio gavosi va toks indelis. Tikrai daug:)

2 komentarai:

  1. Šį gėrį būtinai reikės išmėginti. O skonis labai panašus į nutellos?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skonis tikrai tikrai labai panašus. Verta išmėginti šį gėrį.

    AtsakytiPanaikinti