trapūs, puikiai tinkantys su stikline pieno
Produktai:
50 g. kambario temperatūros sviesto
50 g. grietinės
1 1/2 kiaušinio trynio
125 g. miltų
nutella
Eiga: sviestą, trynius, grietinę išsukti ir sudėti miltus. Užminkyti tešlą, apdengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 1 val. Tešlą plonai iškočioti ir stiklinės pagalba išspausti apskritimus. Į vidurį dėti ketvirtį šaukštelio nutellos, užlenkti per pusę ir kraštus užspausti (galima užspausti šakute). Sausainius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 160 laipsnių, 15-20 min. Atvėsusiu apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus
P.s. aš naudojau koldūnams skirtą formelę. Labai patogu ir greita naudoti. Jei tešla limpa prie stalo, paberkite truputį miltų. Kepiau el. orkaitėj, 3 pakopa, f-ja: viršus-apačia-oras, 160 laipsnių, 20 min.
Iš šio kiekio gavosi 35 vnt. skanių sausainių.
Recepto šaltinis: tešla SM
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą