2011 m. balandžio 8 d., penktadienis

Sausainiai su nutella


trapūs, puikiai tinkantys su stikline pieno

Produktai:

50 g. kambario temperatūros sviesto
50 g. grietinės
1 1/2 kiaušinio trynio
125 g. miltų

nutella

Eiga: sviestą, trynius, grietinę išsukti ir sudėti miltus. Užminkyti tešlą, apdengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 1 val. Tešlą plonai iškočioti ir stiklinės pagalba išspausti apskritimus. Į vidurį dėti ketvirtį šaukštelio nutellos, užlenkti per pusę ir kraštus užspausti (galima užspausti šakute). Sausainius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 160 laipsnių, 15-20 min. Atvėsusiu apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus


P.s. aš naudojau koldūnams skirtą formelę. Labai patogu ir greita naudoti. Jei tešla limpa prie stalo, paberkite truputį miltų. Kepiau el. orkaitėj, 3 pakopa, f-ja: viršus-apačia-oras, 160 laipsnių, 20 min.
Iš šio kiekio gavosi 35 vnt. skanių sausainių. 

Recepto šaltinis: tešla SM

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą