2011 m. balandžio 15 d., penktadienis

"A la lazanija"




Produktai: 

1 pakelis lazanijos lakštų ( 250 g.)
400 g. troškintos kiaulienos savo sultyse (tušonkės)
1 svogūnas
2 indeliai po 400 g. (netto) pomidorų be odelių savo sultyse
50 g. sviesto
50 g. miltų
900 ml pieno
250 g. fermentinio sūrio
druska, pipirai

gabalėlis sviesto

Eiga: Įkaitinti keptuvę, įdėti kiaulieną ir pakepti, kol išsileis. Svogūną, pomidorus sumalti su blenderiu ir įpilti į keptuvę su kiauliena. Viską patroškinti apie 5 min. Pagardinti druska, pipirais. Kitame puode ištirpinti 50 g. sviesto, įberti miltus, viską išmaišyti ir palengva supilti pieną. Kaitinti, kol sutirštės. Sūrį sutarkuoti burokine tarka. Kepimo skardą patepti aliejumi, iškloti lazanijos lakštais (kurių nereikia apvirti prieš tai), užpilti baltojo padažo, ant viršaus raudonojo ir pabarstyti sūriu. Uždengti kitais lakštais ir kartoti tą patį. Ant paskutinio lakštų sluoksnio užpilti gausiai baltojo padažo, užbarstyti likusio sūrio. Gabaliuką sviesto padalinti į kokias 4 dalis ir užmesti ant sūrio. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 200 laipsnių apie 35-40 min. Baigus kepti, leisti lazanijai dar 10 min. pastovėti, kad susigertų padažai.

Skanaus



P.s. labai skanu ir kartu labai nesudėtinga pasigaminti. Aš naudojau vokišką "tušonkę". Mano skarda 20x20 cm, bet galėjo būti truputį didesnė, nes lipo į viršų viskas. Kepiau el. orkaitėj, 1 pakopa, f-ja: kepimas viršus - apačia, 200 laipsnių, 40 min.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą