2011 m. balandžio 19 d., antradienis

Įdaryta sprandinė



Produktai:

1 kg sprandinės
2 svogūnai
1 didelė morka
1 nedidelė cukinija
300 g. pievagrybių
druska, pipirai
majonezas
sviesto gabaliukas

Eiga: sprandinę pjauti išilgai, paliekant neįpjautą centimetrą, atversti kaip knygą, ir dar kartą perpjauti išilgai ir atversti. Gausis ilga "paklodė". (man gavosi per siaura ir per ilga, tai aš perpjoviau pusiau ir vieną šalia kitos padėjau). Išmušti plaktuku iš abiejų pusių, įtrinti prieskoniais. Vieną pusę aptepti majonezu.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėti kepti smulkintą vieną svogūną, tarkuotą morką, šiek tiek pakepti, vėliau įdėti tarkuotą cukiniją ir viską apkepti, kol suminkštės. Pagardinti druska, pipirais. Kitoje keptuvėje pakepinti kitą smulkintą svogūną, bei griežinėliais pjaustytus pievagrybius kol suminkštės. Pagardinti druska, pipirais.  Keptas morkas uždėti voleliu ant sprandinės ir apsukti vieną kartą, paskui voleliu dėti pievagrybius ir baigti susukti sprandinę. Aprišti siūlu. Įdėti į foliją. Ant viršaus sprandinės uždėti keletą gabaliukų sviesto ir sandariai užspausti foliją. Kepti 180 laipsnių apie 40 min. Paskui pradaryti foliją, kad apskrustų sprandinės viršus ir dar kepti 20 min. Ištraukus, jei iš karto nevalgysite, paslėgti kokiai 1 valandai. Nuimti siūlus.

Skanaus


P.s. labai sultinga mėsa. Iš likusio įdaro padariau padažo prie sprandinės. Kadangi mano gabaliukas buvo daugiau į ilgį, tai pjoviau perpus ir išmušus abu gabalus sudėjau šalia vienas kito. Susukau su įdaru. Kad iškepus nesubyrėtų per sūdurimą, tai paslėgiau sprandinę, kad geriau susispaustų. Kepiau el. orkaitėj, 3 pakopa, f-ja: infraterminis kaitinimas, 180 laipsnių - 50 min., nuėmus nuo viršaus foliją - dar 25 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą