Taigi pristatau lengvai pagaminamą riešutų sviestą.
150 g. skrudintų žemės riešutų
0,5 a.š. aliejaus
0,25 a.š. druskos
Eiga:
Aš naudojau skrudintus-sūdytus riešutus, dėl to nebedėjau druskos.
Riešutus įberti į smulkintuvą ir susmulkinti iki kruopelytės dydžio. Tada nuimti dangtelį ir įpilti aliejų, ir jei reikia, druską. Viską pakratyti ir vėl pastatyti smulkinti. Laikas nuo laiko nuimant smulkintuvą ir pakratant. Pamatysit, kaip masė pradeda keistis į tąsią. Plakti iki norimos konsistencijos. Man visas šis "darbas" apėmė apie 3 minutes. Gautą sviestą sudėti į sandarų indą. Laikyti šaldytuve iki 2 mėnesių.
Iš šio kiekio man gavosi apie 120 g. sviesto.
Labai skanu užtepus ant baltos duonos, taip pat ir ant skrudintos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą