2010 m. gruodžio 1 d., trečiadienis

Senoviškas vokiečių pyragas su kopūstais

Vartydama senus kulinarinius žurnalus aptikau seniai gamintą pyragą su raugintais kopūstais. Labai skanus ir vertas dėmesio.



 Produktai:
450 g. sluoksniuota bemielė tešla
200 g. karštai rūkyta šoninė
1 didelis svogūnas
1 a.š. kmynų
300 g. raugintų kopūstų
200 g. grietinės 30%
2 kiaušiniai
200 g. fermentinio sūrio
druska, pipirai

Eiga:

Skardą iškloti sviestiniu popieriumi. Tešlą atšildyti, šiek tiek pakočioti ir įdėti į skardą. Tešlą subadyti šakute, kad neišsigaubtų bekepant.
Šoninės griežinėlius pakepinti keptuvėje. Svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepinti ant šoninės likusių riebalų su kmynais.
Jei rauginti kopūstai per rūgštūs, nuplauti šaltu vandeniu per sietelį.
Grietinę išplakti su kiaušiniais, pagardinti druska, pipirais, įmaišyti tarkuotą sūrį.
Ant tešlos paskleisti kepintus svogūnus, ant viršaus išdėlioti skrudintą šoninę. Kopūstus, išskaidant šakute, kad nebūtų sulipę uždėti ant šoninės.
Ant viršaus užpilti grietinės/kiaušinių/sūrio mišinį.
Kepti 35 min. 170 laipsniu.
Valgyti karštą.


 
Recepto šaltinis: Kepimo paslaptys Nr. 7

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą