2010 m. gruodžio 2 d., ketvirtadienis

Bulvės su mėsa vokiškai

Atnešu labai sotų apkepą.


Produktai:

12 vidutinio dydžio virtų bulvių su lupena
1 didelė svogūno galvutė
2 v.š. sviesto
500-600 g. sprandinės
4 kietai virti kiaušiniai
250-300 g. grietinės
Druska, pipirai

Eiga:

Išvirtas bulves nulupti ir supjaustyti vidutinio storio griežinėliais.
Sprandinę supjaustyti mažais kubeliais ir pakepti, vėliau įdėti smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną. Viską pagardinti druska, pipirais.
Apkepo dubenį ištepti sviestu ir sluoksniais dėti bulves, pakeptą sprandinę su svogūnais. Viršutinis sluoksnis - bulvių.
Kiaušinius nulupti ir, supjaustę griežinėliais, eilėmis išdėlioti ant apkepo.
Į grietinę įberti druskos, pipirų. Grietinę išplakti ir užpilti ant apkepo.
Apkepą kepti apie 20 min. 180 laipsniu temperatūroje.


Recepto šaltinis: žurnalas Diana Nr. 3

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą