Biskvitui reikės:
(16 cm)
3 kiaušiniai
150 g. cukraus
100 g. margarino
150 g. miltų
3 a.š. kakavos
1 a.š. sodos150 g. cukraus
100 g. margarino
150 g. miltų
3 a.š. kakavos
Sulaistymas: tirpi kava, vanduo, cukrus.
Kremas (ganašas):
450 g. grietinėlės 36 %
100 g. pieniško šokolado
120 g. pakepintų migdolų drožlių
Glazūra:
100 g. pieniško šokolado
50 ml. grietinėlės
Eiga:
Kremą pasidaryti iš vakaro. Į puodą įdėti sulaužytą šokoladą, užpilti grietinėle ir statyti virti. Kai grietinėlė užvirs ir šokoladas ištirps, nuimti nuo viryklės, palaukti kol atauš kremas ir statyti nakčiai į šaldytuvą, kad gerai atvėstų.
Biskvitui : Kiaušinius suplakti su cukrumi. Ištirpinti margariną. Šiek tiek atvėsinti ir maišant pilti į kiaušinių masę, įdėti kakavos, miltų ir gesintą sodą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Patikrinti su mediniu pagaliuku.
Atvėsinti, padalinti į 3 dalis ir sulaistyti kavos sirupu.
Iš šaldytuvo ištraukus atšaldytą kremą išplakti iki standumo. Atsargiai įmaišyti 90 g. kepintų migdolų. Kremu pertepti du sluoksnius biskvito ir šonus. Statyti į šaldytuvą 2-3 val.
Glazūrai skirtą šokoladą įdėti i puodą, užpilti grietinėle ir ant garų vonelės ištirpinti. Užpilti ant torto. Likusiais migdolais papuošti torto šonus.
Recepto šaltinis:
Biskvitas: SM
Kremas (ganašas) : SM
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą