2010 m. gruodžio 5 d., sekmadienis

Tiršta moliūgų sriuba

Atnešu labai skanią moliūgų sriubą


Produktai:

1,4 kg. moliūgo
2 bulvės
2 vidutinio dydžio morkos
2 v.š. grietinės
50 g. smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
1 kubelis sultinio
druska

Eiga:

Užvirinti 1,2 ltr. vandens, į jį įdėti kubeliais pjaustytas bulves ir morkas. pavirti apie 7 min. Paskui įdėti nuluptą, kubeliais pjaustytą moliūgą ir kubelį sultinio bei druskos. Virti, kol daržovės suminkštės. Kai daržovės išvirs, perkošti jas ir sublenderiuoti. Į gautą masę pilti likusį sultinio iki norimos tirštumo masės. Statyti puodą ant ugnies ir užvirti. Kai užvirs, įdėti 2 šaukštus grietinės ir maišant po truputį berti tarkuotą sūrį. Berti po truputį, kad nesušoktų į gabalus. Pavirti dar keletą minučių.
Patiekti su skrebučiais įtrintais česnaku.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą