2010 m. gruodžio 9 d., ketvirtadienis

Vyniotinis "Švelnumas"

Lengvas, purus vyniotinis, kuris idealiai tinka prie kavos puodelio


Produktai:

Biskvitui:

4 kiaušiniai
4 v.š. cukraus
4 v.š. miltų

Kremui:

Šaldytos trintos braškės su cukrumi (ar bet kokios kitos uogos)
200 g. grietinėlės 35 %
1 pak. plombyrinės varškės
3 v.š. cukraus

Eiga:

Biskvitui: trynius atskirti nuo baltymu. Trynius išsukti su cukrumi iki baltumo, įmaišyti miltus. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai po šaukštą įmaišyti į tešlą. Kepimo skardą (kuri yra orkaitėse) iškloti kepimo popieriumi ir užpilti tešlą. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 10 min. Išėmus šiek tiek atvėsinti ir atsargiai nulupti nuo popieriaus, ir biskvitą suvynioti. Jeigu sunkiai lupasi popierius, tai reiktų pašlapinti tą vietą ir tada lupsis lengviau. Kol biskvitas susuktas ruošti kremą.
Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standžių putų. Šaukštu įmaišyti varškę į grietinėlę.
Atvynioti biskvitą. Plonu sluoksniu ištepti trintom uogom ir ant viršaus užtepti kremą. Vyniotinį suvynioti ir pastatyti į šaldytuvą keliom valandom.



Recepto šaltinis:
Biskvitas:aj-receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą