2011 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

Meduolinės širdelės


Produktai:

250 g medaus
250 g cukraus
150 g sviesto
2 kiaušiniai
670 g miltų
2 a.š. prieskonių meduoliams
1 v.š. kakavos
1 a.š. gesintos sodos

citrinos sulčių
cukraus pudros

Eiga: ant silpnos ugnies kaitinti medų, cukrų, sviestą, kol ištirps cukrus. Atvėsinti. Įmušti kiaušinius, įberti prieskonius, kakavą, miltus, gesintą sodą ir išminkyti tešlą. Įdėti į maišelį ir laikyti šaldytuve 12 val. arba per naktį. prieš kočiojant tešlą, palaikyti kambario temperatūroje apie 1 val. Tešlą kočioti 1 cm storumo ant stalo pabarstyto miltais. Išspausti širdeles ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180 laipsnių apie 10-15 min. Atvėsinti. Į 2 v.š. citrinos sulčių berti cukraus pudrą, kol masė taps tiršta. Supilti į konditerinį maišelį ir paišyti ant meduolių. Kai išdžius glajus, meduolius sudėti į indą su dangčiu.
Skanaus


P.s. iš šio kiekio gavosi 88 vnt. Tešla labai elastinga kaip plastilinas. Originaliame recepte buvo parašyta, kad miltų reikia 400 g., bet man suėjo žymiai daugiau.

Recepto šaltinis: taste. chocolate knyga

5 komentarai:

  1. o neužtektų kokių trijų valandų šaldytuve palaikyt?...

    Pradėjau gamint ir tik dabar pamačiau, kad tiek ilgai reik laikyti, o jau šiandien norėjau svečius vaišinti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsiprašau, kad taip pavėluotai rašau. Juste, net nežinau. Gal ir galima. Bet svarbiausia jų neperkepti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū. Nepavėluotai atsakot ;) tešla dar šaldytuve, gal dar porą valandėlių palaikysiu ir mėginsiu kept, bus penkias valandas pastovėjus, tai jau nemažai sakyčiau :)

    AtsakytiPanaikinti