2011 m. birželio 12 d., sekmadienis

Bulvių vafliai

Tirpstantys burnoje. Tikrai, tikrai. Tokie lengvai trapūs...


Produktai:

500 g. bulvių (virtų)
100 g. grietinės
50 g. pieno
50 g. sviesto
2 kiaušiniai
4 kiaušinių tryniai
druska, pipirai

Eiga: bulves nulupti, išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir karštas sugrūsti su pienu iki  vientisos masės. Puode pakaitinti sviestą, grietinę, kol sviestas išsilydys. Nukelti puodą, mišinį pagardinti druska, pipirais ir supilti į bulvių koše. Viską gerai išmaišyti. Į tešlą įmušti kiaušinius, sudėti trynius ir išmaišyti.
Vaflinę patepti šlakeliu aliejaus ir įdėti 3 kupinus šaukštus tešlos, atsargiai paskleisti ir uždaryti vaflinę. Jokiu būdu nespausti, kad tešla neišbėgtų per kraštus. Kepti apie 5 min. Iškepus atsargiai išimti mentele, kad vafliai nesulūžtų.
Patiekti su grietine, bei šviežiomis daržovėmis

Skanaus



P.s. iš šios normos gavosi 7 "blynai". Dar kartą pasikartosiu, kad jie tokie lengvučiai ir tirpstantys burnoje. Tikiuosi, kad ir jums patiks, kaip ir man, jei juos gaminsite.

Recepto šaltinis: Žurnalas "Diana" Nr. 3

1 komentaras: