2011 m. birželio 15 d., trečiadienis

Batonas su kukurūzų miltais bei žolelių įdaru

Labai vertas dėmesio batonas.


Produktai:

100 g. kukurūzų miltų
280 g. miltų
1 a.š. sausų mielių
6 g. druskos
8 g. cukraus
60 g. margarino
200 ml šilto vandens

Žolelių mišiniui:

3 v.š. aliejaus
2 v.š. jūsų mėgiamų smulkintų žolelių
2 skiltelės česnako


Kiaušinio trynys, šlakelis pieno

Eiga: gaminimo principas toks pat kaip jau anksčiau įdėto mano "Pagerinto batono".
Inde sumaišyti 120 g. miltų, mieles, bei vandenį ir pastatyti šiltai 30 min. Ištirpinti margariną. Supilti į mišinį, suberti druską, cukrų, bei įmaišyti kukurūzų miltus su paprastais likusiais miltais. Užminkyti tešlą ir kildinti apie 1,30 h. Tuo tarpu česnaką išspausti, susmulkinti žoleles ir viską sumaišyti su aliejumi.
Pakilusią tešlą išversti ant darbo stalo, jei limpa - įdėti šiek tiek miltų ir iškočioti stačiakampį. Ant viršaus užtepti žolelių mišinio ir susukti į volelį. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir į ją įdėti paruoštą tešlą. Uždengus pakildinti 30 min. Kiaušinio trynį išplakti su šlakeliu pieno ir aptepti pakilusį batoną bei dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 170-180 laipsnių apie 30-35 min. Iškepusį batoną apglostyti šlapiomis rankomis ir uždengti rankšluosčiu ir leisti atvėsti.

Skanaus

P.s. Aš tešlą maišiau duonkepėje. Žolelių įdarui naudojau: šviežius krapus, džiovintas svogūno granules, džiovintą baziliką. Kepiau 170 laipsnių, 35 min, f-ja: viršus - apačia - oras.

Recepto idėja: SM

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą