2011 m. birželio 4 d., šeštadienis

Balandėliai iš šviežių kopūstų


Produktai:

1 vidutinio dydžio šviežias kopūstas
400 g. kalakutų krūtinėlių faršas (arba kokį mėgstate)
100 g. ryžių (nevirtų)
1 kiaušinis
1 didelė morka
druska, pipirai, lauro lapai

Eiga: Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje ir atvėsinti. Kopūsto kotą išpjauti. Dideliame puode užvirti puse vandens, įberti druskos ir įdėti kopūstą. Kas kelias minutes kopūstą apversti, kad apvirtų iš abiejų pusių. Atsargiai su šakute išimti kopūstą, su kita šakute, nuimti atsilupusius lapus. Jei nenusiima, vėl dedame į vandenų ir paverdame. Taip nuimame reikiamą skaičių lapų. Nuo kiekvieno lapo nupjauti kietąją lapkočio dalį. Faršą sumaišyti su kiaušiniu, druska, pipirais, vėliau įmaišyti virtus ryžius. Paruoštą masę sudėti ant kopūsto lapų, užlenkti kraštus ir suvynioti sandariai. Morką supjaustyti griežinėliais, sudėti į puodo dugną. Ant viršaus sudėti balandėlius, užpilti nuoviru, kuriame virė kopūstas, įdėti kelis lauro lapus, truputį druskos, užvirus virti ant vidutinės ugnies 30-35 min.
Patiekti su virtomis bulvėmis, grietine, arba jūsų mėgiamu padažu.

Skanaus.




P.s. iš šio kiekio gavosi 9 balandėliai. Paprasta, bet labai skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą