2010 m. lapkričio 27 d., šeštadienis

Zefyrai

Pamačiusi šį receptą nedvejodama nusprendžiau, kuo greičiau padaryti šiuos mielus zefyriukus ir rezultatas nenuvylė.


Zefyrams reikės:

0,5 kg. cukraus
12 g. želatinos
9 g. citrinos rūgšties
3 g. vanilinio cukraus
3 g. sodos
Dėl spalvos, keletą lašų maistinių dažų

Eiga:

Želatiną užpilti 50 ml. šaltu virintu vandeniu, o cukrų užpilti 100 ml. šaltu virintu vandeniu ir viską palikti dviem valandom.
Cukrų supilti į puodą ir statyti ant viryklės. Kai užvirs, sumažinti ugnį (el. viryklėj iki 7 padalos) ir maišant virti kokias 8 minutes. Nukelti nuo viryklės, supilti į kombainą, įpilti želatiną ir viską plakti, lėtu greičiu (padala 1), kokias 7 min., įdėti citrinos rūgšties ir dar plakti 5 minutes. Gale supilti vanilinį cukrų ir sodą, ir vėl plakti 5 minutes. Masė turi būti tiršta. Įpilame keletą lašų maistinių dažų ir išmaišome. Masę paliekame pastovėti 10 minučių. Krečiame masę į konditerinį maišelį ir formuojame zefyrus ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kol darbuojamės su kond. maišeliu, masę, kur yra puode reikia pridengti, kad nedžiūtų. Suformavus, paliekame 3 valandom kambario temperatūroj. Vėliau imame vieną zefyrą ir suklijuojame su kitu (tiesiog galus suspausti ir jie sulips).
Nepakartojamo skonio!

Mano pastebėjimai: pirmą kartą darant man susiplakė per stipriai, dėl to gavosi gana tvirta masė ir niekaip nėjo išspausti per kond. maišelį. Bet nebūčiau aš, jei nesugalvočiau kaip viską pataisyti:) Pyliau Monin vanilinio sirupo, bet vis tiek masė buvo kieta, tada pyliau po truputi šalto virinto vandens ir maišiau, kol gavau gerą masę. Taip, kad jei jums susiplaktų per stipriai, įpilkite vandenuko.


Recepto šaltinis: aj-receptai

4 komentarai:

  1. ar jūs cukraus masę atvėsinat? nes viską sudėjus man skysta masę galiausiai gavosi:(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kristina, aš plakiau karštą masę. Tik išverda sirupas, supilat į plakimo indą, sudedat išbrinkusią želatiną (galima ją prieš tai ant garų vonelės išlydyt, bet nebūtinai), išmaišot ir plakat. Tikrai turi susiplakti. Kas darė iš mano draugų visiems išsiplakdavo. O jūs masę atvėsinot?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuostabus. Labai dziaugiuos kad isbandziau

    AtsakytiPanaikinti