2010 m. lapkričio 27 d., šeštadienis

Užkandžiai "Vienas kąsnis"

Atnešu keletą užkandžių, kurie pas mus nuo stalo dingsta per akimirką.


"Kamuoliukai krabų lazdelių patale"

4 kietai virti kiaušiniai
200 g. fermentinio sūrio
Keletą česnako skiltelių
Majonezas
Šaldytos krabų lazdelės
Alyvuoges, šviežio agurko gabaliukai

Virtus kiaušinius, sūrį sutarkuojame per burokinę tarką, išspaudžiame česnaką, sumaišome su majonezu. Jei reikia paskaniname druska. Dedame i šaldytuvą valandai.
Per burokinę tarką susitarkuojame šaldytas krabų lazdeles. Imame pikantiškas salotas, formuojame kamuoliukus, į vidų įdedame arba alyvuogę, arba agurko gabaliuką ir pavoliojame krabų lazdelėse. Statome į šaldytuvą, kad apstingtų.

"Įdarytos krabų lazdelės"

Taip pat pagaminamos pikantiškos salotos iš duoto aukščiau recepto.
Atšildytas krabų lazdeles atsargiai išvyniojame, įdedame įdaro ir vėl suvyniojame. Dedame į šaldytuvą. prieš patiekiant, perpjauname įstrižai.



"Sumuštinukai"

Baltos forminės duonos
Tepamo sūrelio
Griežinėlių jūsų mėgiamos dešros, kumpelio ir t.t.
Šviežio agurko.

Nuo forminės duonos nupjauname pluteles ir iškočiojame. Aptepame lydytu sūreliu, dedame kumpio, pailgą agurko griežinėlį ir susukame. Įsukame į maistinę plėvelę ir į šaldytuvą kokiai valandai. Išvyniojus perpjauname įstrižai.

"Vyšniniai pomidoriukai su paslaptimi"

Vyšniniai pomidorai
Šaldyto kefyro 7%
Česnako, druskos, pipirų

Kefyrą 7% dedame į kamerą, kad sustingtų. Sustingus nulupame maišelį. Kefyrą statome ant kiaurasamčio, kad nuvarvėtu. Gautą masę skaniname spaustu česnaku, druska, pipirais.
Išskaptuojame pomidoriukus. Kefyro masę dedame į konditerinį maišelį ir įspaudžiame į pomidoro vidurį.
Kefyrą geriausiai palikti atšilynėti per naktį.


Recepto šaltinis: SM

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą