2010 m. lapkričio 27 d., šeštadienis

Marmurinis keksas

Atnešu labai skanų marmurinį keksą.

Produktai:

(Stiklinė - 250ml) 

4 kiaušiniai
1 stiklinė grietinės
100 g. sviesto
1,5 stiklinės cukraus
2 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
3 a.š. nutellos arba kakavos


Eiga: Kiaušinius suplakti su cukrumi iki baltumo. Ištirpinti sviestą. Į kiaušinių masę įdėti grietinės, išmaišyti, vėliau supilti ištirpintą sviestą, kepimo miltelius ir miltus. Viską išmaišyti. Masė turi gautis grietinės tirštumo.
Tešlą padalinti i dvi dalis. Į vieną iš jų įdėti nutellą arba kakavą. Keksinę ištepti aliejumi ir po šaukštą nuo vidurio pilti skirtingos masės vieną ant kitos. Šaukštas baltos, ant viršaus šaukštą rudos, vėl šaukštą baltos ir t.t.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti apie 45 min - 1 val. Mediniu pagaliuku patikrinti ar keksas iškepęs.
Atvėsusį keksą apibarstyti cukraus pudra.

Recepto šaltinis: SM

2 komentarai:

  1. sveiki,as kepiau daugiau nei valanda bet vidus man vistiek regis per slapias liko :( pagaliuku testavau,nelipo,skonis geras,bet per daug dregnas,virsus grazus,trapus,o vidus deja netoks,ar cia taip ir turejo gautis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveika. Na, jis pas mane nesigauna per daug dregnas. Pats tas. Kokio tirstumo buvo jusu tesla?

    AtsakytiPanaikinti