2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Kiaulienos sprandinės kepsnys su paprikų salotomis

Labai paprastas patiekalas, bet labai skanus


Produktai:

Nedidelio gabalėlio kiaulienos sprandinės
druska, pipirai
kelios skiltelės česnako
aliejaus

Salotoms:

1 didelė raudona paprika
pusė svogūno
sauja kapotų petražolių
druska, pipirai
60 ml alyvuogių aliejaus
20 ml vyno acto

Eiga: Mėsą supjaustyti ne plonais gabalais, įtrinti druska, pipirais, išspausti česnaką. marinuoti šaldytuve apie 2 val.
Salotoms: papriką supjaustyti kubeliais, svogūną supjaustyti smulkesniais kubeliais nei papriką. Viską sudėti į dubenį, užberti kapotas petražoles, padruskinti (apie 0,5 a.š.) pagardinti pipirais (pagal savo nuožiūrą), supilti aliejų bei vyno actą, viską gerai išmaišyti. Sudėti į sandarų indą ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai (aš palaikiau tik kokias 2 val). Mėsą iškepti ant aliejaus. Garnyrui labai tinka bulvių košė ir šalia sudėti salotas.

Skanaus


P.s. iš šio kiekio salotų užtenka 2 asmenims.



3 komentarai:

  1. mm aš ką tik pasikavinus apsitortinus, tai man taip norisi dabar tos mėsytės nors gabalėlio... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš ką tik irgi po kavos ir torto gabalėlio, bet mėsa buvo prieš desertą:))

    AtsakytiPanaikinti