2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Makaronai su pievagrybiais ir mente


Produktai :

250 g. makaronų šulinėlių Fettuccine
1 didelis svogūnas
300 g. pievagrybių
200 g. karšto rūkymo mentės
2 x 250 ml grietinėlės 13 %
gabaliukas sviesto
druska, pipirai

Eiga: makaronus išvirti pasūdytame vandenyje pagal instrukciją. Keptuvėje pakepinti pjaustytus svogūnus ant sviesto, kol šiek tiek suminkštės. Pievagrybius supjaustyti riekelėmis, suberti ant svogūnų, pakepinti kokias 3-4 min. Mentę supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti ant pievagrybių. Pagardinti druska, pipirais. Viską pakepti, kol suminkštės svogūnai. Užpilti grietinėle ir ant silpnos ugnies pavirti keletą minučių. Nukoštus makaronus sudėti ant pievagrybių masės, išmaišyti viską, išjungti ugnį. Leisti apie 5 min. padažui susigerti į makaronus.
Skanaus

P.s. iš šio kiekio gaunasi labai daug, galima viską mažinti per puse. Vietoj mentės galima imti bet kokią karšto rūkymo mėsą.

2 komentarai: