Produktai:
500 g. makaronų
800 g. faršo
2 dideli svogūnai
4 skiltelės česnako
2 dideli pomidorai
pomidorų padažas
180 g. fermentinio sūrio
druska, pipirai
gabaliukas sviesto
Eiga: makaronu išvirti pagal instrukcijas. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepinti supjaustytus svogūnus su česnakais. Įdėti faršą ir gerai viską išmaišyti, kad nebūtų faršo gumuliukų. Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu, nuimti odelę ir supjaustyti kubeliais. Faršą pagardinti druska ir pipirais. Kai faršas baiginės kepti, sudėti pomidorus, vėliau pomidorų padažą. (Aš dėjau daugiau negu pusė puoduko) (mano puodelis 237ml), viską išmaišyti ir dar pakepti apie porą minučių.
Indą, į kurį sluoksniuosit makaronus, ištepti sviestu ir sudėti dalį makaronų, ant viršaus sudėti pusė faršo su skysčiu. Ant viršaus sudėti likusius makaronus, o ant jų - likusį faršą. Sūrį sutarkuoti burokine tarka ir apibarstyti viršų. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti tol, kur sūris apskrus.
Skanaus
Labai paprastas, bet neprastas patiekalas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą