2011 m. sausio 19 d., trečiadienis

Kokosiniai sausainiai

Atnešu labai skanius, traškius sausainius.



Produktai:

4 kiaušinių baltymai
200 g. cukraus
druska
300 g. kokoso drožlių
60 g. miltų

Eiga: Metalinį dubenį statyti virš puodo su verdančiu vandeniu ir jame suplakti kiaušinių baltymus, cukrų bei žiupsneliu druskos. Kai masė įšyla ir tampa kreminės masės, puodą nukelti, sudėti kokosus, miltus ir viską sumaišyti. Paruoštą masę dėti į šaldytuvą 1 h. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir sausainius formuoti šaukšteliu arba konditeriniu švirkštu.
Kepti 15-20 min. 170 laipsnių.

Pastaba: Aš kiaušinių baltymus išplakiau iki labai standžių putų. Masė savo tekstūra gavosi panaši į bezė. Kadangi sudėjus likusius ingridientus masė gavosi kietoka ir per konditerinį švirkštą nesispaudė, tai sausainukus formavau rankom. Iškeptus sausainius laikau dubenėlyje su dangčiu, kad nedžiūtų.

Receptas: Iki

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą