2011 m. balandžio 13 d., trečiadienis

Zefyriniai saldainiai & oriniai zefyrai

Pasakysiu labai paprastai - jie tirpsta burnoj...






Produktai:

Šokoladas (pieniškas, juodas)
1 pakelis želė (bet kokio skonio)
20 g. želatinos
200 g. cukraus
400 ml vandens
bulvių krakmolo

Eiga: šokoladą ištirpinti ant garų vonelės ir ištepti storu sluoksniu silikonines formeles arba popierinius krepšelius. Statyti į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei naudojate popierinius krepšelius, tai formelę apversti ir atsargiai, pirštais neliečiant nuplėšti popierinę dalį, kad nesulūžtų grioveliai.
Želatiną užpilti 100 ml šaltu virintu vandeniu ir laikyti 15 min., paskui ištirpinti. Į plakimo indą sudėti želė ir cukrų, užpilti 300 ml karštu vandeniu ir gerai viską išmaišyti, kad neliktų kruopelių. Ištirpintą želatiną supilti į želė, išmaišyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Paskui plakti mikseriu apie 15-20 min., kol masė sutirštės. Masę galima dėti šaukšteliu į formeles arba supilti į konditerinį švirkštą ir įpurkšti (aš taip dariau, nes greičiau). Kol dirbama su mase, likutį laikome uždengusį rankšluosčiu. Jeigu saldainiai daromi silikoninėse formelėse, tai po masės įpurškimo į vidų, reikia šaldytuve palaikyti, apie 30 min., kol masė sukietės ir užtepti ant viršaus likusį šokoladą.
Likusią želė masę įpilti į indą išklotą kepimo popieriumi ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai. Išėmus iš šaldytuvo, masę apibarstyti krakmolu, apversti ant kito patiesto kepimo popieriaus ir vėl užbarstyti krakmolu, taip palaikyti kokias 10 min. Krakmolą nuvalyti teptuku ir supjaustyti kvadratėliais. Jeigu šonai zefyrų limpa, tai gabalėlius vėl lengvai pavolioti krakmole ir nukratyti. Laikyti kambario temperatūroje.

Skanaus



P.s.  saldainiai bei zefyrai labai skanūs, tirpstantys burnoj. Aš dariau su braškių skonio želė ir plakiau 20 min. Iš pakelio gaunasi labai daug ir saldainių, ir zefyrų. Zefyrai labai primena marshmellow zefyrus. Saldainiai labai "įnoringi", nes čia naudojama ir želatina, ir šokoladas (jie nelabai draugauja), tad saldainius geriausiai visada laikyti šaldytuve ir ištraukti prieš patiekiant.

Recepto šaltinis : SM

2 komentarai:

  1. Dieviškas vaizdas, manau kad ir skonis. Vaikai mano dievina zefyriukus, manau pasinaudosiu šiuo receptuku kad juos palepinti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Vika:) Patikėkit, jie tikrai tirpsta burnoj, tad būtinai išbandykite

    AtsakytiPanaikinti