2011 m. balandžio 10 d., sekmadienis

Cukinijų vyniotinis


Skanus tiek šaltas, tiek karštas

Produktai:

2 vidutinio dydžio cukinijos
4 kiaušiniai
130 g. fermentinio sūrio
majonezas
6-8 gabalėliai kumpio arba dešros
aliejus
druska, pipirai

Eiga: Cukinijas su odele sutarkuoti burokine tarka. Įkaitinti keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepti cukinijas pora minučių. Perdėti į kiaurasamtį, leisti atvėsti ir nuvarvėti skysčiui. 100 g. fermentinio sūrio sutarkuoti. Kiaušinius išplakti, pagardinti druska, pipirais, sudėti sūrį bei nuspaustas cukinijas. Viską užmaišyti ir masę įpilti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 200 laipsnių apie 20-25 min. Ištraukus šiek tiek atvėsinti, užtepti plonu sluoksniu majonezo, uždėti kumpį ir pakėlus kepimo popieriumi suvynioti vyniotinį. Likusį fermentinį sūrį sutarkuoti, užbarstyti ant vyniotinio ir dėti į orkaitę, kol sūris išsilydys.

Skanaus


P.s. susukus vyniotinį nebūtina sūrio likutį užbarstyti, ir be to skanu:) Arba galima tą likusį sūrį sutarkavus užbarstyti ant kumpio. 

Recepto šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą