2011 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Vištų kepenėlių paštetas

Šį paštetą darė mama per Šv. Velykas. Negaliu nepasidalinti ir su jumis, nes paštetas labai skanus.




Produktai:

Paštetui:

200 g. vištų kepenėlių
2 skiltelės česnakų
20 ml konjako
100 ml grietinėlės 35%
150 g. sviesto
druska, pipirai

Vyno želė:

10 g. želatinos
20 ml vandens
100 ml portveino
1 a.š. cukraus
2 vnt. kvapiųjų pipirų žirneliai

Eiga: Kepenėles nuplauti, nulupti česnakus ir sudėti į kepimo indą. Apšlakstyti konjaku ir troškinti orkaitėje 170 laipsnių apie 15 min. Grietinėlę išplakti iki standžių putų, išlydyti 50 g. sviesto. Kai kepenėlės išsitroškins, sutrinti kombainu iki purios masės. Po truputį supilti išlydytą sviestą, išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais ir atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę. Kekso formą (arba kokią turit) iškloti maistine plėvele ir sukrėsti paštetą. Dėti į šaldytuvą.
Vyno želė: želatiną išbrinkinti vandenyje ir pašildyti, kad ištirptų. Portveiną pakaitinti su cukrumi ir kvapiaisiais pipirais iki užvirimo, nuimti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti. Tada supilti želatiną, išmaišyti, perkošti ir palikti želė atvėsti.
Kai paštetas sustings, išlydyti likusį sviestą ir truputį palaukti, kol nusistovės pieno nuosėdos. Tada sviestą be nuosėdų 0,5 cm sluoksniu supilti ant pašteto ir vėl dėti į šaldytuvą 15-20 min. Kai sustings sviestas, ant jo supilti vyno želė ir vėl grąžinti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kai želė sustings, paštetą išimti iš formos.

Skanaus

P.s. paštetas labai skanus, švelnaus skonio. Vyno želė suteikia įdomų skonį.

Recepto šaltinis: L. Samėno virtuvės knyga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą