2011 m. gegužės 12 d., ketvirtadienis

Du vyniotiniai

Vyniotinio tešlos receptą jau esu anksčiau įdėjusi. Dabar pateikiu su dviem kitokiais kremais.




Produktai:

Šviesiai vyniotinio tešlai:

4 kiaušiniai
4 v.š. cukraus
4 v.š. miltų

Tamsiai vyniotinio tešlai:

4 kiaušiniai
4 v.š. cukraus
3,5 v.š. miltų
0,5 v.š. kakavos

Kremui:

420 g. grietinėlės 35-36%
2 v.š. cukraus
1 pakelis desertinės varškės (naudojau desertinę su šokolado gabaliukais)
60 g. saldainių karamelė (naudojau tropinių vaisių skonio)

Cukraus pudra

Eiga: Pirmai vyniotinio tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius iki purumo išsukti su cukrumi, sudėti miltus. Vėliau atsargiai įmaišyti baltymus. Kepimo skardą iškloti kepimo poperiumi, supilti tešlą, išlyginti ir kepti 10 min. 200 laipsnių orkaitėje. Išėmus, šiek tiek atvėsinti, biskvitą uždėti ant kito kepimo popieriaus ir atsargiai nuimti ant kurio kepė kepimo popierių. Jei nenusiima, tai delną sušlapinti vandeniu ir paglostyti popierių. tada gerai nusiims. Dar šiltą biskvitą suvynioti. Pradėti nuo ilgos pusės. Taip pat iškepti ir tamsujį vyniotinį.
Saldainius sumalti kavamale iki miltelių. Grietinėlę išplakti su 2 v.š. cukraus iki standžių putų. Viename inde sumaišyti grietinėlės didesnę dalį (apie 250 g.) su saldainių milteliais. Likusią grietinėlę sumaišyti su varške.
Šviesųjį vyniotinį atvynioti, ištepti saldainių skonio grietinėle ir vėl susukti, truputi paspausti. Tamsųjį vyniotinį ištepti varškės kremu ir taip pat suvyniojus, apspausti. Dėti į šaldytuvą nakčiai. Kitą dieną vyniotinius apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus


Recepto šaltinis: SM

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą