2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Jogurto sūris

Pagaminamas labai lengvai, o rezultatas puikus

Produktai:

350 g. naturalaus jogurto
0,5 - 1 a.š. druskos

Eiga: Druską įdėti į jogurtą ir išmaišyti. (Aš dedu nubrauktą šaukštelį ir sūris gaunasi sūresnis). Sietelį iškloti marle ir pastatyti ant kito indo. Į sietelį supilti jogurtą ir laikyti kambario temperatūrioje 17 valandų, laikas nuo laiko, iš indo nupilant susidariusį skystį. Paskui įdėti į šaldytuvą keliom valandom, kad sūris apstingtų. Perdėti į lėkštutę. Sūris gaunasi minkštas, tepus. Jį galima naudoti salotoms, supjausčius kubeliais (jis tirps burnoj), galima tepti ant duonos, arba kaip mano nuotraukoj, sumuštiniams.

Skanaus


7 komentarai:

  1. Dariau sita suri, labai skanus ir labai paprasta pasidaryti :) Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. kazi kodel man nesigavo.gal joguryta riebu reikejo rinktis?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vaiva - nėr už ką. Kaip sakant, kad tik mačytų:)

    Izolda - aš naudojau BIOS ekologišką natūralų jogurtą. O tau visai nesukietėjo? Pasukos skyrėsi?

    AtsakytiPanaikinti
  4. niekas nesukietejo.isbego skystis,bet turbut ne visas,nes buvo visai minkstas.laikiau 24val ir nieko.mano jogurtas buvo liesas, gal del to.

    AtsakytiPanaikinti
  5. As kaip ir minejau, sis suris nebus kietas. Ji galima tepti ant duonos arba gabaliukais supjaustyti ir ant salotu deti, ir jis tirps burnoj. Gal kita karta pabandyk Bios nusipirkti. Pas mane ten foto matai koks jis tirstas supiltas i marle? Ir butinai dar 2 val. palaikyk saldytuve, kai nubegs skystis. Tikiuosi kita karta pavyks:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. gal butent is bios jogurto pavyks.nes is kito nesigavo.dar ir dabar laikau saldytuve,bet nieko panasaus i suri nera.jis tik jogurtas ir viskas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. jei iki dabar nieko nepasidare, vadinasi netinkamas jogurtas. Kita karta pabandyk su Bios:)

    AtsakytiPanaikinti