2011 m. kovo 28 d., pirmadienis

Irisiniai saldainiai


Šiek tiek tąsus, šiek tiek trapūs

Produktai:

250 g. cukraus
50 ml pieno
50 ml grietinės
15 g. sviesto
1 v.š. medaus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. aliejaus

50 g. šokolado

Eiga: Visus produktus, išskyrus šokoladą, sudėti į puodą ir nuolat maišant užvirti. Užvirus sumažinti ugnį, ir nuolat maišant, kad neprisviltų, virti, kol masė paruduos ir sutirštės. Gautą masę supilstyti į saldainių formeles ir leisti atvėsti. Išimti saldainius. Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės ir šaukšteliu uždėti ant saldainių ir įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Vėliau saldainius išimti ir laikyti kambario temperatūroje.

Skanaus


P.s. Kai užvirė masė, ant kaitlentės padariau 6. padalą (pas mane iš viso 9 padalos) ir nuolat maišant viriau 10 min. Paskui greitai supilsčiau į formeles. Reikia suktis greitai, nes masė stingsta. Jei labai sustingo, vėl dėkite ant ugnies ir nuolat maišant išlydykite. Jei neturite formelių, galima visą masę supilti į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi, šiek tiek atvėsinti ir atsargiai supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Geriausiai saldainius laikyti kambario temperatūroje, nes šaldytuve labai sukietėja.


4 komentarai:

  1. Įtariu idėjus lazdyno riešutą gaunasi beveik Tofife. Viskas - man reikia tokių formelių.

    AtsakytiPanaikinti
  2. panašiai Indre. Čia svarbiausia atitaikyti tą maės tirštėjimą, nes jei per ilgai virsi, tai saldainiai pasidarys trapūs.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Bandysim gaminti! Žiūrėsim ar viryklės kaina verta savo vardo ir kokybės! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nežinau kodėl, bet pirmą kartą kai gaminau ant kaitlentės nesigavo. temperatūrą gal per aukštą pasidariau, nes iš karto puode pradėjo tirštėti ir per kelias sekundes sustingo viskas. Antrą kartą - pasisekė. Taip sakant, pirmas blynas prisvilęs. :)

    AtsakytiPanaikinti