2011 m. sausio 20 d., ketvirtadienis

Mieliniai pyragėliai su įdaru

Darydama šaldytuve reviziją, aptikau vištienos krūtinėlės, bei šampinionų atsargas. Šis derinys puikiai tiko mano numatytiems pyragėliams kepti, kurie labai tinka prie sultinio.


Produktai:

250 ml pieno
500 g. miltų
1 pakelis sausų mielių (7g)
1 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
3 v.š. aliejaus
1 kiaušinis

Įdarui:

1 didelis svogūnas
apie 300 g. šampinionų
pusė didelės vištienos krūtinėlės
druska, pipirai
aliejus

Eiga:  Šiltame piene išmaišyti cukrų su mielėmis. Miltus persijoti į dubenį, padaryti viduryje duobutę ir supilti į ją pieno mišinį. Uždengti ir pastatyti šiltai, kol per vidurį iškils mielių kepurė.
Svogūną susmulkinti ir pakepinti ant aliejaus. Krūtinėlę supjaustyti smulkiai, šampinionus - riekutėmis ir viską sudėti į keptuvę. Paskaninti druska ir pipirais.
Kai iškils mielių kepurė, įdėti kiaušinį, druską bei aliejų ir šaukštu išmaišyti, vėliau minkyti rankomis, kol tešla nelips. Kelis kartus pamėtyti tešlą į stalą, kad tešla taptų lengvesnė. Padalinti ją į 20 gabalėlių ir kiekvieną iškočioti į stačiakampį. Į vidurį pridėti įdaro su skysčiu esamu keptuvėje, kad iškepus nebūtų sausa ir formuoti pyragėlius. Pyragėlius aptepti kiaušinio plakiniu bei pabarstyti sezamo sėklomis.
Kepti 190 laipsnių apie 30 min. (Aš kepiau 160 laipsnių - 20 min.) Iškepusius pyragėlius karštus sudėti į indą su dangčiu.
Jeigu pritrūko įdaro (kaip nutiko man), tai iškočiojame likusią tešla į stačiakampį, gausiai apibarstome cukrumi bei cinamonu ir susukame į ritinėlį. Supjaustome 2-3 cm dydžio gabalėliais, dedame į skardą, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame apie15-20 min.



Receptas: skanusgyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą