2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Vištiena medaus-sojos marinate


Produktai:

6 vnt. dideli vištienos sparneliai
3 v.š. medaus
6 v.š. sojos padažo
3 v.š. pomidorų padažo
3 skiltelės česnako
2 a.š. sezamo sėklų
pipirų

Eiga: sparnelių storiausią dalį atskirti. Inde sumaišyti medų, sojos padažą, pomidorų padažą, sezamo sėklas, pipirus, išspausti česnaką. Vištienos dalis sudėti į marinatą, gausiai aptepti ir palikti šaldytuve nakčiai, kad marinuotųsi. 
Vištieną sudėti į kepimo indą. Užpilti marinatą ir kepti 200 laipsnių apie 35-40 min. Jeigu dega sparneliai, uždengti folija ar kepimo popieriumi. Porą kartų kepimo metu užpilti marinatu sparnelius. 

Skanaus


P.s. taip pat skanu, kai sparneliai kepami ant grotelių, ant laužo.


2 komentarai: