2012 m. sausio 13 d., penktadienis

Švilpikai

Šimtas metų rodos nebuvau savo bloge. Bet tikrai Jūsų mielieji nepamiršau, o kad ne tuščiai kalbėti, atnešu paprastą, bet labai sotų patiekalą iš bulvių.


Produktai:

10 didelių bulvių
2 maži kiaušiniai
krakmolas
druska
miltai

Padažui:

400 g. karšto rūkymo spirgų
1 didelis svogūnas
450 ml grietinės
krapų, pipirų

Eiga: Bulves nuskusti, supjaustyti stambiai ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nupilti vandenį ir karštas sugrūsti. Leisti šiek tiek atvėsti. Inde, bulvių masę padalinti į keturias dalis, vieną dalį išimti, į ją įdėti tiek krakmolo, kiek išėmėt bulvių. Bulves atgal sudėti, įmušti kiaušinius ir viską gerai išminkyti. Ant stalo pabarstyti miltų, imti dalį tešlos ir pakočioti neplonai, supjaustyti norimo dydžio ir dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180-200 laipsnių apie 20 min., kol įgaus auksinę spalvą.
Kol kepa, ruošti padažą. Svogūną kubeliais pakepinti su spirgais, pagardinti pipirais, įberti krapų smulkintų. Sudėti grietinę ir dar apie kelias minutes pakaitinti. Imti gražų indą, dėti vieną sluoksnį švilpikų, užpilti padažu, vėl dėti sluoksnį švilpikų ir vėl padažu užpilti ir t.t. Keletą minučių turi pastovėti, kad subręstų švilpikai ir patiekti ant stalo. Galima paprastai sudėti į švilpikus ir užpilti padažu.
Skanaus

P.s. švilpikų man gavosi dvi didelės blėkos. Vietoj spirgų galima naudoti lašinukus, šoninę. 

Recepto šaltinis: supermama

2 komentarai:

  1. skanus svilpikai... siaip dekui uz ideja siu svilpiku, atrodo paprasta, bet pats nesugalvoji. terliodavausi su mazais gabaleliais, o juk galima ir tokiais paploteliai kepti, skonis gi tasd pats

    AtsakytiPanaikinti