2011 m. gruodžio 6 d., antradienis

Sutrūkę šokoladiniai sausainiai

Šie sausainiai trapūs, sodraus šokolado skonio, patiks šokolado mėgėjams.




Produktai:

180 g. juodo šokolado
110 g. kambario temperatūros sviesto
100 g. cukraus
1 kiaušinis
1,5-2 a.š. prieskonių meduoliams
0,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
250 g. miltų

cukraus pudros

Eiga: Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės, atvėsinti. Sviestą išsukti, į jį supilti šokoladą, viską išmaišyti. Į masę supilti cukrų, druską, prieskonius, įmušti kiaušinį, įberti kepimo miltelius, viską išmaišyti. Sudėti miltus ir išminkyti tešlą. Cukraus pudrą išsijoti į dubenėlį. Iš šokolado tešlos formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, apvolioti juos cukraus pudroje ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos pjaustymo lentelės. Dėti į šaldytuvą 3 valandom. Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių. Rutuliukus sudėti į kepimo skardą, toliau vieną nuo kito, nes kepdami jie platės ir kepti apie 12-15 min. Išimti ir atvėsinti ant grotelių.
Skanaus

Recepto šaltinis:forelles receptai
Idėja: neringos blogas

3 komentarai:

  1. Esu tokius kepusi, bet jie man kažkodėl netrūkinėja arba labai labai jau nenoriai :( Tikrai skanūs. Ir tikrai gražu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre - ačiū!

    Vilma - man jie sutrūkinėjo likus 7 minutėm iki kepimo galo. Net nežinau, kodėl tau nesutrūkinėjo, gal per mažai atšaldei? ir gal per aukštoj temperatūroj kepei? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti