2011 m. birželio 18 d., šeštadienis

Čirviniai blynai

Šį rytą gavau dovanų nuo mamos. Visą kibirėlį žemuogių:) Esu begalo jai dėkinga.
Kai namuose yra toks gėris, būtų nuodėmė neiškepti blynų.


Produktai:

1 XL kiaušinis (aš naudojau antinį)
200 g. miltų
300 ml pieno
40 ml aliejaus
žiupsnelis druskos
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. vanilinio cukraus

Eiga: kiaušinį suplakti su pienu, druska, aliejumi, vaniliniu cukrumi. Suberti miltus, kepimo miltelius ir viską išmaišyti. Leisti tešlai pastovėti 5-10 min. Įkaitinti čirvinių blynų keptuvę ir jei to reikalauja jūsų keptuvė patepti šiek tiek aliejumi (aš patepu tik pirmam kartui). Dėti 4 v.š. tešlos ir gražiai paskleisti. Kepti apie 3-4 min., kol gražiai paruduos.

Skanaus





P.s. blynai gaunasi tokie traškiai minkšti, panašūs į vaflius. Bet jei palaikysite juos uždengus, jie suminkštės. Aš valgiau ir tokius, ir tokius. Vienareikšmiškai abu variantai skanūs. Tikiuosi patiks ir Jums.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą